Uitnodiging Think Pink persconferentie 9/10 lancering app

Beste journalist(e),

In het gesprek dat borstkankerpatiënten voeren met hun behandelende arts is het niet altijd makkelijk om alles goed te kunnen volgen. Het is niet alleen een bijzonder emotionele periode nadat je hebt vernomen dat je kanker hebt. Het taalgebruik, de snelheid en de omgeving van het ziekenhuis zorgen er vaak voor dat veel informatie verloren gaat of niet begrepen wordt.

Om hiervoor een oplossing te bieden, ontwikkelde Think Pink in samenwerking met heel wat experten inzake borstkanker en sociologie reeds een Think Pink boek, dat elke patiënt gratis krijgt bij diagnose via de borstkliniek. Maar ook dat bleek soms nog onvoldoende.

Daarom lanceert Think Pink nu de Think Pink Guide, een gloednieuwe app die borstkankerpatiënten helpt mondiger te maken. Bedoeling hiervan is om patiënten beter te wapenen en hen de juiste vragen op het juiste moment te laten stellen. De app vormt een echte revolutie in de sector en is de eerste in zijn soort.

Think Pink nodigt jou graag uit voor de persvoorstelling van deze app op woensdag 9 oktober om 10u in de Europaziekenhuizen in Brussel. De agenda ziet er als volgt uit:

10 u. onthaal

10.30 u. start persconferentie

 Adres:  De Frélaan 206 in Ukkel

Er zullen interviewmogelijkheden zijn met Dr. Sonia Vanderlinden, borstkankerpatiënten en Think Pink. Indien u graag een persoonlijk interview wenst, vernemen we dit graag zodat we dit kunnen inplannen.

We horen graag of u hierbij aanwezig kan zijn.

Vriendelijke groeten,

Over Think Pink

Think Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt.

Think Pink informeert, sensibiliseert, financiert wetenschappelijk onderzoek en ondersteunt zorg- en nazorgprojecten.