Think Pink wandelt marathon naar het Warmste Week-dorp in Kortrijk

Think Pink wandelt marathon naar het Warmste Week-dorp in Kortrijk

Kortrijk, 17 december 2019 – Op zaterdag 21 december organiseert Think Pink De Warmste Wandelmarathon. Het Think Pink-team wandelt samen met ongeveer 240 lotgenoten en sympathisanten 42 km van Torhout naar Kortrijk.

Om 8 uur verzamelen zo’n 90 wandelaars om samen te ontbijten in Torhout. Daarna vertrekken de wandelaars richting Roeselare, waar ze omstreeks 13 uur een tussenstop maken op de markt. Daar sluiten nog eens 150 personen aan voor een halve marathon van 21 km. Vervolgens stapt iedereen samen naar het Warmste Week-dorp in Kortrijk, de eindbestemming. Voorzitter Heidi Vansevenant geeft zowel in Torhout als in Roeselare het startschot. De stadsbesturen van beide steden verlenen hun medewerking om alles vlot te laten verlopen.

Bewegen geeft leven

Het is niet toevallig dat Think Pink een sportieve uitdaging kiest als actie voor De Warmste Week. Bewegen verkleint de kans op borstkanker én speelt een cruciale rol in het herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling. Een belangrijk aspect waar Think Pink op inspeelt met haar sportieve evenementen. “Met deze marathonafstand willen we onze lotgenoten een hart onder de riem steken en tegelijkertijd hulde brengen aan diegenen die er jammer genoeg niet meer bij kunnen zijn”, verduidelijkt Heidi Vansevenant

Alle informatie over De Warmste Wandelmarathon op www.think-pink.be/nl/acties/d/a/6385.


THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.


Perscontact: Jürgen Vanpraet • 0472 43 02 86 • jurgen@think-pink.be

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.