Think Pink Europe lanceert innovatieprijs van 25.000 euro

BRUSSEL, 13 november 2019 – Think Pink Europe lanceert een innovatieprijs van 25.000 euro om zuurstof te geven aan nieuwe ideeën en projecten die streven naar gelijke toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg voor vrouwen.

“We willen inzetten op innovatie die komt vanuit de gezondheidszorg zelf, maar merken dat dat niet zo evident is. Meestal komen de vernieuwende toepassingen van buiten de sector. Met de innovatieprijs willen we creativiteit en out of the box denken aanmoedigen”, vertelt Think Pink-directeur Jürgen Vanpraet. “Door de samenwerking tussen verschillende landen te stimuleren en hen te helpen om hun expertise verder uit te bouwen, kunnen we de lat hoger leggen en sneller en meer onderzoek doen. Dit zal leiden tot een vroegere opsporing, betere revalidatie en continue verbetering van behandelingen.”

20.000 euro voor het beste project

Op basis van alle inzendingen zullen maximum 8 projecten worden geselecteerd. Deze projecten mogen deelnemen aan een Hackathon op 7 en 8 maart 2020 in Brussel. Dit is een 24 urenevenement. Op het einde van de Hackathon worden de twee winnende projecten bekendgemaakt. Het team met het beste idee ontvangt 20.000 euro om dat idee te realiseren. De tweede aanmoedigingsprijs bedraagt 5.000 euro.

Je kan je project indienen tot 31 december 2019. Volg hiervoor de link naar het registratieplatform op de Think Pink-website: www.thinkpinkeurope.org.  

Think Pink Europe is een vzw die in maart 2018 is opgericht door Europese organisaties die zich inzetten om borstkanker te bestrijden.

Overal in Europa streven lokale borstkankerorganisaties, ziekenhuizen, steungroepen en gouvernementele organisaties naar hetzelfde doel: fondsen werven en sensibiliseren om borstkanker aan te pakken. Think Pink Europe is een groeiende gemeenschap die nu al operationeel is in 20 landen. Haar doel is om de kloof in de gezondheidszorg voor borstkankerpatiënten in Europa te dichten, door ervaringen en beste praktijken uit te wisselen en samen de Race for the Cure® te organiseren.

Meer informatie vind je op www.thinkpinkeurope.org.

Perscontact: Jürgen Vanpraet • 0472 43 02 86 • jurgen@think-pink.be

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.