Roze dag in Europa tegen borstkanker

Roze dag in Europa tegen borstkanker

BRUSSEL, 18 september 2019 – 29 september wordt ongetwijfeld de meest roze dag in de Europese geschiedenis. Op die dag vinden tegelijk Races for the Cure® plaats in 15 Europese steden, onder de vleugels van borstkankerkoepel Think Pink Europe. In 2020 brengen haar leden maar liefst 250.000 deelnemers op de been om samen solidair te lopen of wandelen tegen borstkanker. In ons land geeft de nationale borstkankercampagne Think Pink het startschot in Brussel, Antwerpen en Namen, en mikt daarmee op een recordaantal van 25.000 deelnemers.

De Race for the Cure® is het grootste evenement wereldwijd in de strijd tegen borstkanker. Het is dan ook geen toeval dat aan de vooravond van oktober = borstkankermaand zo veel steden in Europa samen roze kleuren. “Borstkanker treft een vrouw op acht. Het signaal dat we samen lopen en wandelen in Europa tijdens het grootste Europese beweegevenement tegen de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen is bijzonder krachtig”, onderstreept Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. In Europa krijgen elk jaar een half miljoen vrouwen de diagnose borstkanker. Jaarlijks sterven 120.000 vrouwen aan de ziekte.

Solidariteit én sportiviteit

“Centraal op de Race for the Cure® staat solidariteit met iedereen die getroffen is door borstkanker”, Heidi Vansevenant. “Lotgenoten vormen het warme hart van de Race for the Cure® in een roze T-shirt. Familie, vrienden, collega’s en sympathisanten lopen of wandelen mee in een wit T-shirt als teken van steun. Team Captains in hun blauwe T-shirt zorgen ervoor dat het recordaantal deelnemers van vorig jaar verbroken wordt. Samen wandelen ze 3 km of lopen ze 6 km zonder tijdsregistratie, want de eerste zijn is niet het doel.”

Brussel, Antwerpen en Namur als roze brandpunten

Plaats van afspraak is opnieuw Ter Kamerenbos in Brussel, Linkeroever op Antwerpen en l’Arsenal in Namur. Het startschot voor de lopers weerklinkt op de 3 locaties om 11 u., gevolgd door de wandelaars om 11.30 u. Kinderen tussen 6 en 10 lopen om 10.30 u. tijdens de Kids’ for the Cure. Naast het beweegluik genieten deelnemers ook van een uitgebreid animatie- en gezondheidsdorp voor jong en oud, waar ze onder andere de Geef om Haar-tent

Individueel inschrijven kan nog online tot en met 25 september voor € 15 per persoon. Ter plaatse inschrijven kan op zaterdag 28 september tussen 11 en 16 u. en op zondag 29 september zelf vanaf 9 u voor € 17,5 per persoon.

Alle info en inschrijven via think-pink.be/raceforthecure.

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Perscontact:

Race for the Cure Antwerpen: Joke Carlier • 0479 76 36 00 • joke@think-pink.be

Race for the Cure Brussels: Marie-Adélaïde Defourny • 0468 58 79 73 • marie-adelaide@think-pink.be

Race for the Cure Namur: Tiffany Bulteau • 0468 46 52 46 • tiffany@think-pink.be

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.