Race for the Cure® Brussels geannuleerd omwille van de weersomstandigheden

BRUSSEL, 28 september 2019 – Met veel spijt in het hart moet de nationale borstkankercampagne Think Pink aankondigen dat de voor morgen geplande Race for the Cure® Brussels in Ter Kamerenbos niet kan doorgaan omwille van de weersomstandigheden. Daarmee volgt de vzw een beslissing van het Brusselse Gewest. De edities in Antwerpen en Namen vinden wel plaats zoals voorzien op zondag 29 september.

“We vinden deze beslissing bijzonder pijnlijk, maar willen geen enkel risico nemen op het vlak van veiligheid voor onze deelnemers, vrijwilligers en partners”, onderstreept Think Pink.

Deelnemers kunnen met hun ticket terecht op de Races for the Cure® in Antwerpen op Linkeroever en in Namen in l’Arsenal. Samen met partner Golazo werkt Think Pink aan een oplossing om zo snel mogelijk een nieuwe datum voor te stellen.

Voor vragen kunnen deelnemers zich richten tot info@raceforthecure.be.

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Perscontact: Marie-Adélaïde Defourny • 0468 58 79 73

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.