Meer dan 700 vrouwen op de koersfiets met Think Pink

Meer dan 700 vrouwen op de koersfiets met Think Pink

OUDENAARDE, 23 augustus 2019 – De grootste fietsclub van het land is vrouwelijk, en dat zou je niet meteen verwachten. De Bike for Think Pink-fietsclub van de nationale borstkankercampagne maakt vrouwen al 11 jaar lang warm voor de fiets, met heel wat unieke evenementen én een fietsclub met een recordaantal leden dankzij de Bike Captains over het hele land. Zo wil Think Pink zo veel mogelijk vrouwen in beweging brengen op een toffe manier. Met de ŠKODA Ladies’ Classic strijkt nu zondag 25 augustus het grootste peloton van het land neer in Oudenaarde.

Waarom die focus op bewegen? “Het is belangrijk om het risico op borstkanker te verkleinen, maar ook cruciaal tijdens en na een borstkankerbehandeling”, benadrukt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. “Bewegen is ideaal om te revalideren en een gezonde levensstijl aan te meten na kanker. Dat samen doen met een warme groep vrouwen maakt het natuurlijk extra leuk én motiverend.”

Vrouwen en fietsen, een topcombinatie

Heidi Vansevenant vertelt: “Het is fantastisch dat we, ook dankzij de steun van vrijwilligers en van fantastische partners zoals ŠKODA en Ridley uitgegroeid zijn tot de grootste fietsclub van het land. We bieden gratis Ridley-koersfietsen aan voor lotgenoten, hebben een eigen roze Bioracer-kledinglijn en organiseren tientallen trainingsritten en evenementen van een of meerdere dagen. 25 Bike Captains leiden die ritjes in goede banen en maken fietssters in hun omgeving warm om mee te rijden.”

“Tien jaar geleden was een vrouw op de koersfiets nog een rariteit”, zegt Heidi Vansevenant. “We zijn blij dat we ons steentje hebben bijgedragen tot het vervrouwelijken van de sport. We zijn dan ook erg trots dat we op de steun mogen rekenen van wielermonumenten zoals Marianne Vos en Johan Museeuw als meter en peter van Bike for Think Pink.”

Story image

“Vandaag telt Bike for Think Pink zo veel leden dat we bij navraag de grootste fietsclub van het land zijn. En dat was toch verrassend voor ons. We zijn blij dat we nu zondag in Oudenaarde meer dan 700 vrouwen mogen verwelkomen.”

De ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink: een gevarieerde fietsdag

Zondag hebben deelnemers tijdens het gratis evenement de keuze tussen vier afstanden: 25, 45, 75 of 125 km in en om de Belgische wielerhoofdstad Oudenaarde. Onderweg worden ze aangemoedigd door peter Johan Museeuw en in de watten gelegd door Think Pink-partners ŠKODA, Ridley en Foodmaker in en om het Centrum Ronde van Vlaanderen. Dankzij heel wat workshops belooft het een rijkgevulde roze fietsdag te worden.

Meer info over Bike for Think Pink vind je via think-pink.be/bikeforthinkpink. Think Pink heeft een uitgebreid evenementenprogramma. De ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink van 2018 herbeleef je hier.

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker in België.

Perscontact: Heidi Vansevenant • 0474 95 07 16 • heidi@think-pink.be

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.