Johan Museeuw gaat wielerklassiekers fietsen met borstkankerpatiënten

OUDENAARDE, 16 oktober 2019 – Ook na en met borstkanker is een sportieve topuitdaging niet onmogelijk: onder dat motto verschijnt Think Pink volgend jaar met tientallen borstkankerpatiënten aan de start van de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik voor wielerliefhebbers. Lotgenoten zullen deze wielerklassiekers op hun palmares schrijven na een maandenlang voorbereidingstraject onder de hoede van trainer Johan Museeuw. Twee wielerklassiekers in één seizoen: dankzij de optimale begeleiding geen onmogelijke uitdaging!

Fietsen behoort al meer dan 10 jaar tot het DNA van Think Pink. Dat bewijst de nationale borstkankercampagne met haar jaarlijkse meerdaagse fietsevenementen. “Intussen is Bike for Think Pink uitgegroeid tot de grootste fietsclub van het land met meer dan 750 leden”, aldus voorzitter Heidi Vansevenant.

Uniek aan deelname aan de wielerklassiekers met Think Pink is niet alleen de warmte en vakkundige steun van peter Johan Museeuw, maar ook het uitgebreide voorbereidingstraject. Deelnemen is gratis als je € 250 fondsen inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek. “Think Pink zorgt voor je inschrijving, maar schenkt je ook een unieke wielertrui, stelt een compleet coachingsprogramma op, organiseert gevarieerde trainingen en coacht je uitgebreid. Zo verschijn je perfect voorbereid aan de start van de Ronde van Vlaanderen op 4 april 2020 en/of Luik – Bastenaken – Luik op 25 april”, besluit Heidi Vansevenant.

We nodigen je van harte uit voor de kick-offmeeting op zaterdag 19 oktober om 10 u. in het Centrum Ronde van Vlaanderen (Markt 43, 9700 Oudenaarde).

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Perscontact: Joke Carlier • 0479 76 36 00 • joke@think-pink.be

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.