Fietskriebels van Amsterdam tot Brussel voor borstkankeronderzoek

Fietskriebels van Amsterdam tot Brussel voor borstkankeronderzoek

BRUSSEL, 7 mei 2019 – Bewegen geeft leven: daarom behoort sport – lopen, fietsen en wandelen – tot het DNA van Think Pink. Tijdens de Bike for Think Pink Cyclo van 8 tot 12 mei weet de nationale borstkankercampagne 80 enthousiaste vrouwen op de fiets te krijgen, voor het plezier én het goede doel. De deelneemsters fietsen in 4 dagen van Amsterdam naar Brussel, goed voor een tocht van 410 km. Daarnaast zamelden ze samen € 67.964,23 in voor borstkankeronderzoek via het SMART Fonds.

Story image
“Bewegen is een belangrijke preventiemaatregel tegen borstkanker én speelt een cruciale rol in herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling. Daarom legt Think Pink al 10 jaar de nadruk op het belang van voldoende beweging. Met de Bike for Think Pink-evenementen brengen we vrouwen met liefde voor de fiets samen en moedigen we andere vrouwen aan om het plezier van de fiets te ontdekken. Elk Bike for Think Pink-evenement is voor mij puur genieten: van het leuke gezelschap én van prachtige fietsroutes.”
Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant

Van Amsterdam naar Brussel

Van woensdag 8 tot zondag 12 mei nemen 80 BikeSters deel aan de Bike for Think Pink Cyclo. In 4 etappes van ongeveer 100 km fietsen ze via mooie fietsroutes van Amsterdam naar Brussel. “De deelneemsters leggen we uiteraard goed in de watten gelegd. Een openingsreceptie op de Amsterdamse grachten, verrassende checkpoints om even uit te blazen, professionele massages, lekker eten, gezellige avondactiviteiten én een groot slotfeest met vrienden en familie. Het wordt opnieuw een onvergetelijke editie” verklapt Heidi Vansevenant.

Van 29 mei tot 2 juni fietst een tweede groep van Parijs naar Brussel tijdens de Bike for Think Pink Challenge, terwijl een derde groep met de Bike for Think Pink Classic opnieuw van Amsterdam naar Brussel rijdt van 19 tot 23 juni. Op de fietskalender staan dit jaar nog de ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink op 25 augustus, een gratis rittentocht in en om het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, en de ŠKODA Spa Cycling op het mythische circuit van Spa-Francorchamps op 8 september. Aan dit laatste evenement kunnen ook mannen deelnemen.

“Naast de evenementen sporen we vrouwen ook aan om het jaar door te fietsen dankzij de vrijblijvende fietsafspraken die onze Bike Captains in heel het land organiseren. BikeSter worden is gratis en verbonden aan mooie voordelen. Daarover lees je meer op think-pink.be/bikeforthinkpink.”
Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant

Broodnodige steun voor het SMART Fonds

Het ingezamelde bedrag van € 67.964,23 gaat naar het SMART Fonds van Think Pink. Dat steunt innovatief onderzoek rond borstkanker. Zo geeft Think Pink beloftevolle projecten een unieke kans en kunnen deze projecten mogelijk op relatief korte termijn een verschil betekenen. En dat is van levensbelang in de strijd tegen de ziekte die nog steeds 1 vrouw op 8 treft.

Alle informatie over onze Bike for Think Pink-evenementen vind je op think-pink.be/nl/acties. Meer informatie over het SMART Fonds vind je op think-pink.be/nl/missie/Smart-Fonds.

Dorien Van der Brempt
Dorien Van der Brempt PR Account Manager

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt.
Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.