Borstkankerpatiënten in de startblokken voor de Antwerp 10 Miles

Borstkankerpatiënten in de startblokken voor de Antwerp 10 Miles

ANTWERPEN, 25 april 2019 – Op zondag 28 april verschijnen een groep lotgenoten, de Anita’s, en hun buddy’s aan de start van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Samen gaan ze de uitdaging aan en lopen ze 5 km of 10 Miles. Na of met borstkanker de loopschoenen aanbinden is nochtans niet evident. Toch bewijzen deze krachtige vrouwen dat het kan, mits de juiste omkadering en begeleiding.

Dankzij lingeriemerk Anita bereidde de groep zich 6 maanden lang voor op hun loopprestatie. De vrouwen kregen professionele training om perfect voorbereid aan de start te verschijnen. Tijdens de loopwedstrijd krijgen de 19 Anita’s steun van 14 buddy’s die meelopen. Ook onder andere 31 medewerkers van Think Pink-partner DCA geven hen een sportief duwtje in de rug.

Bewegen geeft leven

Voldoende beweging is erg belangrijk na een borstkankerbehandeling. Ook sporten tijdens de behandeling bevordert het herstel. Bovendien heeft bewegen een beschermende werking. “Daarom maakt bewegen essentieel deel uit van de Think Pink-kalender”, vertelt voorzitter Heidi Vansevenant.

“Met projecten als deze willen Think Pink en haar partner Anita lotgenoten de kans bieden om een sportieve prestatie te leveren die ze misschien zelf niet meer voor mogelijk hielden, en die hen opnieuw vertrouwen kan schenken in hun lichaam. De juiste omkadering én professionele training zijn hiervoor van het grootste belang. Onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer trainden de Anita’s elke zaterdag in Beveren of Deurne, als deel van het trainingsschema dat ze ook thuis afwerkten. We zijn ontzettend trots op alle deelnemers die zondag aan de start verschijnen.”

Steun voor borstkankeronderzoek

Het voorbereidingstraject voor de Anita’s was dankzij lingeriemerk Anita helemaal gratis. “Ook alle buddy’s nemen gratis deel aan de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. In ruil zamelden ze € 100 fondsen in voor het SMART Fonds van Think Pink, dat borstkankeronderzoek financiert. Want onderzoek is van levensbelang om stappen vooruit te blijven zetten in de strijd tegen borstkanker”, besluit Heidi.

De Anita’s verzamelden in februari in Brussel en vertelden over hun beweegredenen om zich in te schrijven. Benieuwd wat het Anita-project vorig jaar betekende voor de deelnemende lotgenoten? Ontdek hier hoe het voorbereidingstraject vorig jaar verliep en hoe ze het er vanaf brachten tijdens de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Voor alle info over het project kun je terecht op think-pink.be.

Wil je graag een Anita interviewen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Dorien Van der Brempt
Dorien Van der Brempt PR Account Manager

 

 

 

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.