Anita's lopen de Antwerp 10 miles

Anita's lopen de Antwerp 10 miles

Op zondag 28 april verschenen een groep lotgenoten, de Anita’s, en hun buddy’s aan de start van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Samen gingen ze de uitdaging aan en liepen ze 5 km of 10 Miles. Na of met borstkanker de loopschoenen aanbinden is nochtans niet evident. Toch bewijzen deze krachtige vrouwen dat het kan, mits de juiste omkadering en begeleiding.

Dankzij lingeriemerk Anita bereidde de groep zich 6 maanden lang voor op hun loopprestatie. De vrouwen kregen professionele training om perfect voorbereid aan de start te verschijnen. Tijdens de loopwedstrijd kregen de 19 Anita’s steun van 14 buddy’s die meelopen. Ook onder andere 31 medewerkers van Think Pink-partner DCA gaven hen een sportief duwtje in de rug.

Bewegen geeft leven

Voldoende beweging is erg belangrijk na een borstkankerbehandeling. Ook sporten tijdens de behandeling bevordert het herstel. Bovendien heeft bewegen een beschermende werking. “Daarom maakt bewegen essentieel deel uit van de Think Pink-kalender”, vertelt voorzitter Heidi Vansevenant.

“Met projecten als deze willen Think Pink en haar partner Anita lotgenoten de kans bieden om een sportieve prestatie te leveren die ze misschien zelf niet meer voor mogelijk hielden, en die hen opnieuw vertrouwen kan schenken in hun lichaam. De juiste omkadering én professionele training zijn hiervoor van het grootste belang. Onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer trainden de Anita’s elke zaterdag in Beveren of Deurne, als deel van het trainingsschema dat ze ook thuis afwerkten. We zijn ontzettend trots op alle deelnemers die zondag aan de start verschijnen.”

Steun voor borstkankeronderzoek

Het voorbereidingstraject voor de Anita’s was dankzij lingeriemerk Anita helemaal gratis. “Ook alle buddy’s nemen gratis deel aan de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. In ruil zamelden ze € 100 fondsen in voor het SMART Fonds van Think Pink, dat borstkankeronderzoek financiert. Want onderzoek is van levensbelang om stappen vooruit te blijven zetten in de strijd tegen borstkanker”, besluit Heidi.

Wil je graag een Anita interviewen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

 

 

 

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.