Al meer dan 300.000 roze Think Pink-lintjes

Al meer dan 300.000 roze Think Pink-lintjes

BRUSSEL, 23 september 2019 – Met nu al meer dan 300.000 lintjes verdeeld over het hele land is de jaarlijkse lintjesactie van de nationale borstkankercampagne Think Pink succesvoller dan ooit. Dat lintjesrecord betekent niet alleen een warme duw in de rug voor borstkankeronderzoek, maar ook 300.000 tekenen van solidariteit met iedereen die getroffen is door borstkanker én tegelijk 300.000 oproepen voor meer borstbewustzijn.

Die oproep voor meer borstbewustzijn is van levenslang, want borstkanker treft in ons land 1 vrouw op 8. “Tijdens oktober = borstkankermaand willen we met de lintjes meer mensen bewust maken van risicofactoren en symptomen van borstkanker”, vertelt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. “Op hetzelfde moment drukt iedereen die een lintje opspeldt haar of zijn steun uit met lotgenoten en hun omgeving."

Toegankelijke lintjesboxen bij jou in de buurt

Voor haar lintjesactie van half september tot half november mag Think Pink rekenen op de enthousiaste hulp van honderden zelfstandige ondernemers zoals bakkers, kappers, slagers en bloemenhandelaren, maar ook bij gemeentebesturen en bibliotheken, en grote winkelketens zoals ICI PARIS XL, LolaLiza en Flying Tiger. Zij plaatsen aan de kassa een lintjesbox van Think Pink met ingebouwd geldvakje. Daarin kunnen klanten en bezoekers € 1 stoppen voor een lintje. “De steun van zo veel mensen die mee de schouders zetten onder de strijd tegen borstkanker is een hartverwarmend signaal”, besluit Heidi Vansevenant.

Story image

Ontdek hier meer over de lintjesactie van de nationale borstkankercampagne Think Pink. Een lintjesbox kosteloos adopteren kan via http://bit.ly/lintjesbox2019. 

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

Perscontact: Joke Carlier • 0479 76 36 00 • joke@think-pink.be

Over Think Pink

Through their website, folders, press releases, activities, events and targeted actions during the year, Think Pink asks for more attention to breast cancer and the importance of screening mammograms. 

Think Pink informs, raises awareness, supports scientific research and raises money for care and after-care projects.